ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ -ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΩΦ

Ρεμπέτικη βραδιά

Δημήτρης Μητσοτάκης & Νίκος Στρουγκώφ

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και ο Νίκος Στρουγκώφ σε μια ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με ένα μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στους ρεμπέτικους ήχους των πρώτων, αυθεντικών εκτελέσεων τραγουδιών των Μητσάκη, Χιώτη, Βαμβακάρη, Χατζηχρήστου, Τσιτσάνη, Tούντα, Παπαϊωάννου κ.α.

Ο τραγουδοποιός και συγγραφέας Δημήτρη Μητσοτάκη, γνωστός από την πορεία του με το συγκρότημα Ενδελέχεια, ασχολείται χρόνια και μελετά το ρεμπέτικο τραγούδι στην αυθεντική μορφή είτε αυτό αφορά στη φόρμα είτε το περιεχόμενο.

«Η ενασχόλησή μου με το ρεμπέτικο ξεκινά στα πρώτα μετεφηβικά μου χρόνια και διατηρείται ζωντανή μέχρι σήμερα, αφού η αγάπη μου για αυτά ουδέποτε ατόνησε. Όσο τα πράγματα στενεύουν τόσο ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, κοιτάμε προς τα πίσω, και παίρνουμε δύναμη για να πάμε μπροστά. Εκεί γυρνώ κι εγώ, εκεί που ξεκίνησα και που νιώθω ασφαλής», εξομολογείται ο Δημήτρης Μητσοτάκης και με συνοδοιπόρο τον εξαιρετικό Νίκο Στρουγκώφ, μας καλεί να γλεντήσουμε με «τραγούδια της καρδιάς» θυμίζοντάς μας τα σχετικά λόγια του Ηλία Πετρόπουλου: «Τα ρεμπέτικα τραγούδια είναι τραγούδια της καρδιάς, και μόνον όποιος τα πλησιάσει με αγνό αίσθημα τα νιώθει και τα χαίρεται».

Δημήτρης Μητσοτάκης: κιθάρα, τραγούδι
Νίκος Στρουγκώφ: μπουζούκι, τραγούδι
στις 10.00 μ.μ.Είσοδος 10 ευρώ ( με μπύρα,κρασί,σανγκριά,ρακή)

Σχολιάστε