ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Ο Θανάσης Καραμίντζιος παρουσιάζει το δίσκο του «Errante», σε ύφος tango και valse

Ο Θανάσης Καραμίντζιος παρουσιάζει το δίσκο του «Errante», σε ύφος tango και valse. Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται γενικότερα από μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Εκτός από τη μουσική του δίσκου, θα ακουστούν και tango standards σε ενορχήστρωση του συνθέτη.

Συμμετέχουν οι:

Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί

Θανάσης Καραμίντζιος, κιθάρα – φωνή

Ορφέας Δέμης, πιάνο

Λίγα λόγια για τον δίσκο και τον Θανάση Καραμίντζιο

Ο Θανάσης Καραμίντζιος γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Ζούσε για αρκετά χρόνια στο Βερολίνο, όπου είχε γράψει μουσική για θέατρο (παράσταση “Der Rächer” στο ACUD Theater Berlin «θεατρική ομάδα apT του πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου») και είχε εμφανιστεί με το συγκρότημά του σε χώρους του Βερολίνου (Grüner Salon της Volksbühne, το «Karneval der Kulturen» 2015 και αλλού), καθώς της Βουδαπέστης. 

Από το 2017 έως το 2018 παρουσίαζε τη μουσική του με το συγκρότημα Errante, με βάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν εμφανιστεί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Παρουσίασε τη μουσική του με Ρώσους μουσικούς σε γνωστούς χώρους της Ρωσίας (φθινόπωρο 2017- άνοιξη 2018), καθώς και στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Γλωσσολογίας της Μόσχας, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας. Ακόμη, η Olga Pshenitsyna, χορογράφος στο Θέατρο Μπολσόι, δημιούργησε χορογραφίες πάνω στη μουσική του. 

Το 2018 ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ “Errante” σε ύφος tango και valse. Εκτός από ορχηστρική μουσική, το άλμπουμ περιλαμβάνει και τραγούδια σε στίχους του ίδιου, ενώ ο δίσκος χαρακτηρίζεται γενικότερα από μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Έπαιξαν οι μουσικοί Κυριάκος Γκουβέντας , Αναστάσης Μισυρλής, Δήμος Βουγιούκας, Ειρήνη Τουμπάκη και πολλοί άλλοι. 

Από το 2018 η βάση του είναι ξανά το Βερολίνο. Ο Θανάσης Καραμίντζιος παρουσίασε το δίσκο “Errante“ το 2019 στην Αθήνα («Ιανός»), Θεσσαλονίκη, στη Μόσχα («Club Kozlov», ψηφίστηκε κορυφαία τζαζ σκηνή στον κόσμο για το 2019), στην Αγία Πετρούπολη και στο Νίζνι Νόβγκοροντ, καθώς και σε διάφορες σκηνές του Βερολίνου. Στις 9.30μ.μ Είσοδος 10 Ευρώ (με μπύρα,κρασί,ρακή σανγκριά)

https://diskoryxeion.blogspot.com/2019/04/tango-valse-o.html

Περισσότερες πληροφορίες:
www.karamintzios.com & www.facebook.com/errantemusic

Σχολιάστε