ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 JAZZ GUITAR DUET .ΤΑΣΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥΛΗΣ

Οι κιθαρίστες Τάσος Συμεωνίδης και Γιώργος Κουτσικούλης θα παρουσιάσουν στις 9 Μαρτίου στο φιλόξενο χώρο του Μακάρι original συνθέσεις και αγαπημένο ρεπερτόριο από την εποχή του αμερικάνικου Μπρόντγουει και την μετέπειτα περίοδο του bebop καθώς και soul,pop,funk γνωστά μουσικά κομμάτια ενορχηστρωμένα και σκηνοθετημένα μέσα από τον ήχο δύο κιθαρών.
Ο Αναστάσιος (Τάσος) Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Δράμα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές στην κλασσική κιθάρα, ενώ αργότερα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας με τον κιθαρίστα και συνθέτη Γιάννη Δημητρίου. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και του μουσικού κονσερβατορίου Codarts της Ολλανδίας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα στην κατεύθυνση της jazz αρμονίας και jazz κιθάρας. Έχει παρακολουθήσει master classes και ιδιαίτερα μαθήματα με τους Nelson Veras, Θοδωρή Κότσυφα, Dave Allen, Ola Bengtsson, Ed Verhoeff, Martjin van Iterson, Ronald Schmitz κ.ά. Εργάζεται πλέον ως δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και ως freelance μουσικός. Επίσης είναι ο leader του μουσικού πρότζεκτ Ελεγεία, όπου μέσα από τις προσωπικές του συνθέσεις επιχειρεί να συνδέσει την παραδοσιακή με τη μοντέρνα τζαζ, συνδέοντας τον ακροατή με το παρόν και αφήνοντας τον να ταξιδέψει σε γνώριμα και μη ακουστικά τοπία.
Ο κιθαρίστας Γιώργος Κουτσικούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Τα πρώτα μαθήματα του τα πήρε σε τοπική σχολή κιθάρας και αμέσως μετά με τον Jimmy Bruno. Επίσης έχει παρακολουθήσει master classes από τους Andreas Oberg, Sheryl Bailey , Martin Taylor. Το 2011 μετακόμισε στην Αθήνα και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τον Γρηγόρη Ντάνη. Έχει συνεργαστεί με τοπικούς μουσικούς της Λάρισας και στην Αθήνα έχει συμπράξει με τους Διονύση Πολυγένη, Jason Wastor, Γιάννη Παπαδόπουλο, Ραφαήλ Μελετεα, Γιάννη Παπαδουλη, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Κώστας Κωνσταντίνου, Γιάννη Παπαναστασίου, Γιάννη Κασσέτα κ.α. Τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο. Ένα κιθαριστικό ντουέτο με τον Διονύση Πολυγένη (Dennis Pol) από
το αμερικανικό label GutString Records .Στις 9.00μ.μ Είσοδος 10 ευρω ( με μπύρα,κρασί,ρακή,σανγκρία)


Σχολιάστε